Elle melle...

fant fryktelig mye fint i Garnstudios nye design for sommeren 2006. Alt dette har jeg kjempelyst til å lage....
sjaltopp1jakke2

Jeg hadde...

masse prosjekter i startgropa så snart Julaften var over, men plutselig hadde jeg lagt opp på denne her. Som regel lager jeg en masse til ungene eller jeg gir det bort. Denne jakken har jeg sett lenge på, men grublet litt på den sia garnet er litt tynt. Men når garnet kom i posten lillejulaften, klarte jeg ikke å holde meg i skinnet lenger. Det formelig kriblet i fingrene, å nå er jeg jammen igang ;o) I det garnet blir det en perfekt sommerjakke til nordnorske sommernetter, myk , varm og deilig deilig...

jakke1

Har strikket litt også...

i det siste. Tida flyr fryktelig fort for tida, som vanlig i Desember.¨
Et skjerf i svart Eskimo garn med ei limegrønn stripe

esskjerf

Et spiralskjerf i Silk Garden fra Noro

skjerff

Og ei langlue i Månetoppengarn, som ei venninne bestilte til veslegutten sin.

rødlue

Enda en Noro jakke...

er faktisk funnet. Denne var jo som diverse andre Noro jakker rålekker i mine øyne. Lurer på hva en sånn jakke ville kommet på i Norske kroner, når et nøste av dette garnet koster noe så beskjedent som 158 kr ??!? ....sukk...

norojakke2


Juleutfordring....

Fikk ei utfordring fra Den Gode Feen, og her er svarene mine :

1. Eggedosis eller Kakao?
Jeg har aldri vært tilhenger av eggedosis, synes alltid det var ganske kvalmt ( i motsetning til min lillesøster). Kakao derimot er deilig, særlig med ei nystekt brødskive med brunost på ;o)

2. Pakker nissen gavene sine eller bare legger han dem under treet?
Stakkars nissen om han skulle pakket inn ALLE gavene i denne tida...

3. Fargede eller hvite lys på treet?
Da jeg var lita jente synes jeg alltid juletreet vårt hjemme var så vakkert med de fargede lysene som liksom fløt utover og fikk det til å glimte i julekulene. Som 12-åring ble det oppdaget at jeg var ganske nærsynt, og siden jeg fikk briller og kontaktlinser har jeg kun gått for hvite lys !!!

4. Henger du opp "Mistletoe" ?
Nei, liker ikke at alt skal bli så amerikansk...

5. Når begynner du å pynte?
Begynte idag jeg, og nå blir det litt mer pynt for hver dag som går.

6. Hva er din favorittmat i julen?
Røkt pinnekjøtt og riskrem.

7. Favorittminne fra julen som barn?
Jul i Skomakergata, og det tradisjonelle besøket hos farmor så snart gavene var åpnet.

8. Når og hvordan lærte du at nissen ikke finnes?
Det husker jeg faktisk ikke.

9. Åpner du gaver på julaften?
Ja, det er så koselig å kjenne seg igjen i sine unger denne dagen. Som de gleder seg...og da kommer minnene alltid sigende fra min egen barndoms jul.

10. Hvilke kaker setter du ut til nissen?
Jeg spiser de nok sjøl jeg...

11. Snø! Elsker eller hater?
Hva er vel jul uten litt mørketid, snø, og stjerneklar himmel? Dessverre er det ingen garanti for postkortstemning her ytterst i Lofoten, men det hender...

12. Kan du gå på skøyter?
Ja, men som med snøen så er det sjelden at isen får ligge så lenge her ute....

13. Hva er din aller beste julegave?
Ifjor fikk jeg et vakkert smykkeskrin i tinn hos min samboer. Det var nydelig, og er nesten et smykke i seg sjøl.

14. Hva er det viktigste med julen for deg?
At det blir fredelig, og tid til å være sammen med de som jeg er glad i.

15. Hva er din favorittdessert i jula?
Ingenting kommer over pappas hjemmelagde karamellpudding.

16. Hva er din beste tradisjon i jula?
Julefrokosten!! Alle står opp til rent,ryddig og ferdigpynta hus. Så spiser vi frokost sammen med hjemmebakte rundstykker, og hjemmelaget kjøttrulle,skinke,tomatsild, syltrerull, sursild, hjemmerøkt laks osv. Det føles godt å ha strevet litt for alt det gode vi setter på bordet.

17. Hva har du på toppen av juletreet?
Stjerne.

18. Hva foretrekker du ? Gi eller få gaver?
Å gi, spesielt noe jeg har laget selv.

19. Beste julesang?
O Helga Natt...

20. Julemarsipan?
Ja, den lager vi også sjøl og bedre finnes ikke !!!

Tallerkenrekke

En sånn står høyt på øskelista mi i år.....


Første nisseungen min er klar....

å ho er jammen stolt. Har akkurat lagt opp på genser nr 2. Prøver å få den ferdig til helga, for da skal hele barnehagen være smånisser på feiringen av "Gammeldags Jul" i det gamle fiskeværet på Å i Lofoten.

nissejente1

Oppskrift på enkelt spiralskjerf...

legg opp 100 masker,strikk 3omg rett
øk ved å strikke foran og bak i hver maske = 200 masker, 3 omg rett
øk ved å strikke foran og bak i hver maske= 400 masker, 3 omg rett
øk ved å strikke foran og bak i hver maske= 800 masker, 3 omg rett
Fell løst av

VOILA  :o)


Teppet til vesle tulla mi...

er ENDELIG ferdig etter fryktelig mye om og men. Er så fornøyd med meg sjøl !!! Det ble litt " tungt ", men deilig og mykt. Strikket 16 lapper litt løst i rillestrikk, så heklet jeg noen omganger rundt hver lapp med fastmasker og staver. Deretter heklet jeg alle lappene sammen, og avsluttet med picotkant rundt det hele. Har nå forelsket meg i nok et garn, Babysilk fra Du Store Alpakka. Derfor måtte jeg bare (kremt...) skaffe meg et lite lager av dette garnet også ;o)

babysilkteppe

Vugga må jeg jo også skryte litt av. Anbefaler denne til alle!!!! Henges i taket, og hver gang babyen rører littegranne på seg gynger vugga. Produseres av Den Norske Hengekøyefabrikken.

Så stolte at....

Måtte bare legge dette bildet inn i bloggen, for jentene var så stolte av pannebåndene sine.

så stolte

Dagens funn...

Fant denne lekkerbiskenen på http://www.modeknit.com. Fargen var ikke helt meg, men tror denne hadde egnet seg til sommeren 2006.....Ja, det gjør den definitivt !! Dette var "må strikke"....på nyåret....

korsettoppCorset Tank Pullover

Pannebånd til ungene...

Måtte legge vekk det mye omtalte babyteppeprosjektetmitt ei stund. Igår fikk jeg nemlig en superide etter å ha vært innom Hobbyboden. I tillegg fikk jeg endelig begynt å kvitte meg med haugen med restegarn etter fjorårets veskedilla. Ungene valgte farger, så var det bare å strikke ivei....

pannebånd2

Caroline sitt pannebånd...

pannebånd1


Maria sitt pannebånd....Ole Christian sitt er enda ikke ferdig i vaskemaskina.


Litt nytt...

Satt oppe igår og strikket på disse pulsvantene fra høstens Rowan ,som jeg fikk for noen dager siden. 3 tråder tynn alpakka, og pinner 6,5. Det gikk kjempefort, og enda er dette mitt første mønster som jeg oversatte selv. Det gikk kjempebra jo. Synes vantene ble fine jeg, men de ble for trange i handleddet til meg. Så jeg får finne noen som passer dem. Legger opp nå på et par til jeg ;0)

pulsvanterrowan

En fiasko...

I flere måneder har jeg sakte men sikkert strikket på et babyteppe a la "Nøstebarn", i Dalegarn sin babyull. Det har tatt tid, fordi det var utrolig kjedelig. Teppet så ut til å bli veldig mykt og varmt, så verdt "slitet" var det.  Litt over halveis sølte min samboer kaffe over det, men det gikk heldigvis bra. Jeg måtte bare til å vaske halvparten av det uferdige teppet.
Igår kveld gjorde jeg teppet ferdig. Heklet først en runde fastmasker, og deretter en picotkant rundt. Det ble virkelig et deilig og vakkert teppe. Jeg var så fornøyd. Blid som ei sol la jeg teppet i vaskepose ( sånn at ingenting galt skulle skje det), i vaskemaskina, på ullvask, 30 grader med littegrann Milo. Jeg gledet meg som en unge på julaften da jeg åpnet vaskemaskina imorgest for å ta det ut og tørke det. Spesielt siden det idag er hele 17 dager til termindato.

hjertesukk1

Hva som faktisk har skjedd vet jeg ikke, og vil ikke tenke på. Men mitt babyteppe ser ut som om vaskemaskina har tygd på det. To sånne store huller var det, og garnet kjennes ut som det har blitt kokt LENGE. Har vaskemaskina tatt feil av ull og kokeprogram!?!?

hjertesukk2

Jeg har likevel bestemt meg for at babyteppet SKAL være på plass når babyen kommer. Så nå strikker jeg som en gal på lapper av Babysilk fra DSA, som jeg skal hekle sammen etterpå. Her er dagens, fem og en halv lapp. SItter så mye i ro nå med den svære magen at jeg kan like godt strikke teppe til babyen min ;o)

noketbabyteppe

Caroline har fått seg ei ny lue...

Fant denne lua på nettet her om dagen, synes den var så artig og enkel. Er ganske så sikker på at jeg har sett den inne på Hobbyboden en plass tidligere...
I mangel på riktig garn, så strikket jeg den i 3 tråder Falk fra Dalegarn på pinner nr 8. Caroline fikk sjøl velge fargene fra en viss garnhaug ( ? ), så da ble det jo 2 lillafarger og rosa selvfølgelig. Klarte å snike inn litt grønt i annenhver omgang, Lua ble ferdig strikka mens ungene så barne-tv, og sånne prosjekt liker jeg ;o)


carolinelua

Maria ville selvfølgelig også at jeg skulle ta bilde av favorittlua hennes. Denne strikket mamma til henne på senvinteren, oppskrifta er hentet fra et av tilbehørsheftene fra Dalegarn.

20755-40

Hentesettet er ferdig....

Idag er en sånn dag der jeg er riktig så fornøyd med meg selv. Endelig har jeg klart å gjøre meg helt ferdig med hentesettet. Selve strikkinga gjorde jeg jo ferdig i sommer, men monteringa tok det litt lengre tid med....

hentesett

I oppskrifta til Dalegarn skal settet egentlig pyntes med kroklisser og et lite kronebroderi, men jeg syntes det ble litt vel mye glitter. Istedet heklet jeg en liten lilla blomst og satte ei lita glassperle i midten.

rose

Gleder meg veldig til jeg kan få kle opp det lille nurket , som foreløpig bare ligger å koser inni magen min...

Knipsa bilder av pixie lua, som jeg strikket i restgarn etter settet

pixielue

og babyskoene som jeg gjorde ferdig for ei god stund siden...

babysko

Litt av ei helg....

På torsdag skulle jeg bare innom fødestua en tur på 36 ukers kontroll, og før jeg visste ordet av det bar det i vei med ambulansefly over til Bodø Sykehus. Jeg var ikke helt enig i det, men de lærde har jo siste ordet... Etter et døgn fikk jeg heldigvis reise hjem igjen , etter at ikke mindre enn to jordmødre og tre leger ble enige om at " joda, jeg var nok 100% frisk" . Snakk om å føle seg som dramaqueen!!

Aldri så galt at det ikke er godt for noe, for jeg fikk jo strikket endel. Har meldt meg på alongknapp i Hobbyboden. Tenkte at jentene skulle få seg genser, votter og langlua i begynnelsen av adventskalenderen i år.

På sengekanten i Bodø ble iallefall begge parene med rødnissevotter ferdige.

månetoppenvotter

Vel hjemme fikk de seg en omgang i vaskemaskina.

Så har jeg laget julestrømper til ungene i år, men jeg klarer ikke bestemme meg for hvordan jeg skal pynte dem. Har sett at veldig mange nålefilter, men vil jo ikke være "hermegås" heller ;o)
Dessuten aner jeg ikke hvordan det gjøres...

ungenes julestrømper

Fikk et vannvittig innfall på lørdag. Tok mot til meg og gravde fram symaskinen...
Det var et anspent øyeblikk, men servicen har tydeligvis lært maskina en lekse. Maskinen oppførte seg nemlig helt etter boka mens jeg reparerte en haug med sengeklær som hadde hopet seg opp.

risposer

Sydde meg også to risposer til min stadig mer verkende rygg, måtte prøve en av de med det samme. Fatter ikke at jeg ikke har laget sånne før, snakk om vidundermedisin...Dessuten var det jo gjort på et lite øyeblikk.

Omslagsjakke...

Har akkurat lagt opp på en omslagsjakke til eldstejenta i rosa Kidsilk Haze. oppskriften fant jeg i Familien
18 2005. Med dbl tråd og pinner nr 5,5 blir jakken luftig og deilig. Har i tillegg fått beskjed om å sy på rosa glassperler!  "Rosa jakke skal ha rosa pynt mamma"  Intet mer og intet mindre.
kidsilk

Så krysser jeg bare fingrene for at det blir nok garn, for denne fargen er nemlig gått ut...men det er jo fryktelig drøyt da.

Pakke i posten...

Igår fikk jeg en pakke fra Strikk Innom med litt regiagarn, ungene trenger nye "lesta" til vinteren. Er jo bare det at jeg egentlig ikke er så glad i "leststrekking". Så vi får se...
I pakken lå også ei ny bok som jeg hadde gleda meg sånn til, nemlig Noro Knits :o)
noro knits
I boka er nemlig oppskrifta på Eloise jakken som jeg har så lyst på i Blossom garnet fra Noro. Tenker jeg starter etter jul, med denne fargen kanskje..
.blossom

 Det klør i fingrene...forresten så er jo den jakka på forsida av boka også ganske så fin.

Ny veske...

Har hatt noen nøster med kureyon fra Noro som har verket i kurven. Igår kveld måtte jeg bare strikke meg ei lita veske av dem. Som sagt så gjort. 

veske

Ble litt skuffet over tovinga, for den ble ikke så bra som jeg hadde trodd, men fargene er som alltid til å dø for. Vises litt dårlig her på bildet, for nå er det jo mørkt om kveldene igjen.

Så har jeg altså opdaget eBay, å hjelpe meg. Der var det haugevis med Iro, Silk Garden og Blossom fra Noro til nesten halve prisen. Jeg fant også 10 nøster Silk Alpaca fra Debbie Bliss til litt over 400 kroner.
silk alpaca

Jeg klarte faktisk å holde meg i skinnet, for jeg mangler jo ikke garn akkurat. Men egentlig tror jeg det bare er et spørsmål om tid ( dvs neste lønn)...

Julegave ferdig...

Ble så fryktelig lei av all monteringa, så jeg bare måtte strikke/hekle noe som gikk litt fort. Da ble det et sett i Eskimo fra Garnstudio, som ender under juletreet hos noen i år. Skal legge inn bilde etterhvert.
sett

Ferdig ferdig ferdig....

Å så fikk jeg faktisk tatt meg sammen igår såpass at endelig ble denne genseren ferdig montert. Noen pakker den opp til jul, men kan jo ikke si hvem det blir enda....hihi...
Bunnfargen er bare nydelig (synes nå iallefall jeg)  ;o)
Sjøgrønn genser

Den virker veldig blå her, men egentlig er den dyp petrol....veldig veldig fin ;o)


Babysettet er også ferdig, bare det at all monteringa er igjen :o(
Er ikke min favorittjobb, men må man så må man!
Har bestemt meg for å starte imorgen, her er iallefall et bilde så langt...
babysett


silk garden

silk garden

Her er det andre skjerfet, dette er strikket i Silk Garden fra Noro. Er blitt helt forelska i det garnet....er dessverre litt kostbart. Første gangen jeg så det tenkte jeg  PLEDD! Da jeg så prisen på garnet ble det skjerf istedet...hihi.

Julegavestart...

Så har jeg fått strikka 2 skjerf, må passe på å få laga litt julegaver innimellom. Bestilte garn fra pinnsvindesign.no(anbefales!!!) Silk Garden og Iro fra Noro.Nydelig garn og fantastiske farger...

Skjerf av Noro garn

Dette strikket jeg i Iro fra Noro, det ble fantastiskt mykt og deilig......