Fem dager igjen...

til termindato. Nå er jeg tung og diger, og bare lengter etter et tegn på at fødselen skal starte. Imens strikker jeg som en galning på teppet. Har begynt å hekle gammelrosa kant rundt lappene nå. Satser på at jordmor hadde rett for 22 uker siden, og at det faktisk blir ei lita tulle denne gangen også ;o)

magen

S stolte at....

Måtte bare legge dette bildet inn i bloggen, for jentene var så stolte av pannebåndene sine.

s stolte

Dagens funn...

Fant denne lekkerbiskenen på http://www.modeknit.com. Fargen var ikke helt meg, men tror denne hadde egnet seg til sommeren 2006.....Ja, det gjør den definitivt !! Dette var "må strikke"....på nyåret....

korsettoppCorset Tank Pullover

Pannebnd til ungene...

Måtte legge vekk det mye omtalte babyteppeprosjektetmitt ei stund. Igår fikk jeg nemlig en superide etter å ha vært innom Hobbyboden. I tillegg fikk jeg endelig begynt å kvitte meg med haugen med restegarn etter fjorårets veskedilla. Ungene valgte farger, så var det bare å strikke ivei....

pannebnd2

Caroline sitt pannebånd...

pannebnd1


Maria sitt pannebånd....Ole Christian sitt er enda ikke ferdig i vaskemaskina.


Shabby Chic....

Fant en dansk nettbutikk med masse flotte greier http://jeannedarcliving.dk . Akkurat sånne ting og tang som jeg liker ;O)

Se bare på disse bildene....

kasse       knaggrekke  adventsstake

rustikk engel  Fotpleiekasse  skl

Litt nytt...

Satt oppe igår og strikket på disse pulsvantene fra høstens Rowan ,som jeg fikk for noen dager siden. 3 tråder tynn alpakka, og pinner 6,5. Det gikk kjempefort, og enda er dette mitt første mønster som jeg oversatte selv. Det gikk kjempebra jo. Synes vantene ble fine jeg, men de ble for trange i handleddet til meg. Så jeg får finne noen som passer dem. Legger opp nå på et par til jeg ;0)

pulsvanterrowan

En fiasko...

I flere måneder har jeg sakte men sikkert strikket på et babyteppe a la "Nøstebarn", i Dalegarn sin babyull. Det har tatt tid, fordi det var utrolig kjedelig. Teppet så ut til å bli veldig mykt og varmt, så verdt "slitet" var det.  Litt over halveis sølte min samboer kaffe over det, men det gikk heldigvis bra. Jeg måtte bare til å vaske halvparten av det uferdige teppet.
Igår kveld gjorde jeg teppet ferdig. Heklet først en runde fastmasker, og deretter en picotkant rundt. Det ble virkelig et deilig og vakkert teppe. Jeg var så fornøyd. Blid som ei sol la jeg teppet i vaskepose ( sånn at ingenting galt skulle skje det), i vaskemaskina, på ullvask, 30 grader med littegrann Milo. Jeg gledet meg som en unge på julaften da jeg åpnet vaskemaskina imorgest for å ta det ut og tørke det. Spesielt siden det idag er hele 17 dager til termindato.

hjertesukk1

Hva som faktisk har skjedd vet jeg ikke, og vil ikke tenke på. Men mitt babyteppe ser ut som om vaskemaskina har tygd på det. To sånne store huller var det, og garnet kjennes ut som det har blitt kokt LENGE. Har vaskemaskina tatt feil av ull og kokeprogram!?!?

hjertesukk2

Jeg har likevel bestemt meg for at babyteppet SKAL være på plass når babyen kommer. Så nå strikker jeg som en gal på lapper av Babysilk fra DSA, som jeg skal hekle sammen etterpå. Her er dagens, fem og en halv lapp. SItter så mye i ro nå med den svære magen at jeg kan like godt strikke teppe til babyen min ;o)

noketbabyteppe

Pakke fra Strikk Innom....

Her forleden lå en etterlengtet pakke i postkassa fra Strikk Innom. Jeg er blitt helt " idiot" etter mønstere vel vitende om at jeg aldri kommer å få strikket alt jeg samler på....fordi det rett og slett begynner å bli fysisk umulig iløpet av et menneskeliv ;o)

inspirasjon

Gurimalla så mye lekkert jeg nå har (engelske !!!) oppskrifter på.  Rowan 37 var bare stappet av masse masse lekkerbiskener. De to andre var fulle av helt rene,enkle, nydelige ting til hjem og baby....akkurat sånn jeg liker det. Erika Knight er toppers !!!

Så fikk jeg Rowan 38 også...

rowan38


men jeg ble ørlite granne skuffet. Mye var definitivt ikke meg, men noe fant jeg jo der. Blant annet denne boleroen, som ville vært perfekt til en flott julekjole.

bolero

Og disse lekre pulsvantene. Da jeg så dem spurtet jeg rett i alpakkaposen og startet opp med en gang. Julegaveprosjekt!!! Legger inn bilde av mine når de er helt ferdige, tror jammen jeg må lage noen til meg selv også. Tenkte brunt tweedgarn kanskje...

pulsvanterCaroline har ftt seg ei ny lue...

Fant denne lua på nettet her om dagen, synes den var så artig og enkel. Er ganske så sikker på at jeg har sett den inne på Hobbyboden en plass tidligere...
I mangel på riktig garn, så strikket jeg den i 3 tråder Falk fra Dalegarn på pinner nr 8. Caroline fikk sjøl velge fargene fra en viss garnhaug ( ? ), så da ble det jo 2 lillafarger og rosa selvfølgelig. Klarte å snike inn litt grønt i annenhver omgang, Lua ble ferdig strikka mens ungene så barne-tv, og sånne prosjekt liker jeg ;o)


carolinelua

Maria ville selvfølgelig også at jeg skulle ta bilde av favorittlua hennes. Denne strikket mamma til henne på senvinteren, oppskrifta er hentet fra et av tilbehørsheftene fra Dalegarn.

20755-40

Utfordring fra Strikkebob...

For 10 år siden:

Var jeg 17 år , og gikk første året på allmennfaglig linje på Leknes i Lofoten. Strikket en haug med nisser, og var dødelig forelsket i en gutt som jeg litt senere ble sammen med. Gikk mye på fjellet, og fattet interesse for telemarkskjøring og fjellklatring. Samtidig elsket jeg millitærboots og grønne klær, og idag synes jeg at jeg hadde en grusom klesstil !!

For 5 år siden:

Hadde jeg vært samboer i 5 måneder, og var veldig nyforelsket . Omtrent på denne tiden tok jeg min første graviditetstest, og den var positiv. Caroline var på vei...! Samtidig takket jeg ja til et svangerskapsvikariat ( ! ) på ambulansen her i kommunen. Husker veldig godt følelsen av at alt var KAOS :o). Begynte så smått å fatte interesse for håndarbeide igjen. Til jul broderte jeg ei juletrematte og magebånd til kjøkkengardinene. Rakk ikke å brodere baksida av magebåndene før jul, og sånn er de faktisk enda...;o)

For et år siden:

Jeg hadde akkurat startet å jobbe på sykehjemmet, og fikk avslag på barnehageplass til jentene pga plassmangel i barnehagen. Derfor tok jeg ekstravakter de ukene samboeren var hjemme fra havet. Sildefisket var godt igang, og jeg hadde sydd tre kjøttruller. Heklet på en adventsløper, strikket en haug med flaskenisser og vesker som jeg tovet. Like før jul besluttet kommunen å åpne ei ekstra avdeling i barnehagen og jeg var superlykkelig. Ryddet igjennom hele huset, og gav bort og solgte alt av babyklær og utstyr (  !!! ). Malte opp kjøkkenet til jul ;o)

Fem lækkerier:

Stratos
Cappucino
Fårikål
Stekt kveite med mamma sin rømmesaus
Nystekt varmt brød med brunost, og en kopp blåbærte

Fem sanger jeg kan teksten til:

Lightning Crashes med Live
Otherside med Red Hot Chili Peppers
Creep med Radiohead
This Years Love med David Gray
Proud Mary med Tina og Ike Turner

Fem ting jeg ville gjort med 100 millioner kroner:

Betalt ned all gjeld, kjøpt en passelig seilbåt, en haug med garn og seilt rundt om i verden med samboeren og ungene i minst to år. Vel hjemme hadde jeg bygd meg et romslig nordlandshus i nabokommunen ( min hjemkommune), og samboeren skulle fått seg en garasje,  jaktbikkje og ny hagle. Frelserarmeen skulle fått seg en god slump også.

Fem steder jeg vil stikke av til:

Hytta, Stockholm, Frankrike, en ukes Spa og for øyeblikket kunne jeg godt ha tenkt meg å ligge på fødeavdelingen med en liten baby ved siden av, for nå er jeg så tung og diger og LEI...

Fem ting jeg aldri ville iføre meg:

Klær med dyremønster, dykkerutstyr, fallskjermutstyr, platåsko og hatt.

Fem yndlingsprogrammer:

71 grader Nord
Kongen av Queens
Ekstrem Oppussing og diverse dokumentarer, men noen ganger gidder jeg ikke slå på tv-en engang.

Fem største fornøyelser:

Ferdigmonterte strikkeplagg ;o) , telemarkskjøring, toppturer i Lofoten, rolig kveld med god mat og god rødvin helst sammen med min samboer, og så elsker jeg å se på mine vakre barn når de sover og drømmer søtt.

Yndlingsleketøy:

Strikkepinner, heklekrok, skiene mine, hvitmaling og kost rundt om i huset.

Fem personer jeg vil utfordre:

Skal se om jeg finner noen som ikke har tatt denne utfordingen tidligere ;o)


Hentesettet er ferdig....

Idag er en sånn dag der jeg er riktig så fornøyd med meg selv. Endelig har jeg klart å gjøre meg helt ferdig med hentesettet. Selve strikkinga gjorde jeg jo ferdig i sommer, men monteringa tok det litt lengre tid med....

hentesett

I oppskrifta til Dalegarn skal settet egentlig pyntes med kroklisser og et lite kronebroderi, men jeg syntes det ble litt vel mye glitter. Istedet heklet jeg en liten lilla blomst og satte ei lita glassperle i midten.

rose

Gleder meg veldig til jeg kan få kle opp det lille nurket , som foreløpig bare ligger å koser inni magen min...

Knipsa bilder av pixie lua, som jeg strikket i restgarn etter settet

pixielue

og babyskoene som jeg gjorde ferdig for ei god stund siden...

babysko

Litt av ei helg....

På torsdag skulle jeg bare innom fødestua en tur på 36 ukers kontroll, og før jeg visste ordet av det bar det i vei med ambulansefly over til Bodø Sykehus. Jeg var ikke helt enig i det, men de lærde har jo siste ordet... Etter et døgn fikk jeg heldigvis reise hjem igjen , etter at ikke mindre enn to jordmødre og tre leger ble enige om at " joda, jeg var nok 100% frisk" . Snakk om å føle seg som dramaqueen!!

Aldri så galt at det ikke er godt for noe, for jeg fikk jo strikket endel. Har meldt meg på alongknapp i Hobbyboden. Tenkte at jentene skulle få seg genser, votter og langlua i begynnelsen av adventskalenderen i år.

På sengekanten i Bodø ble iallefall begge parene med rødnissevotter ferdige.

mnetoppenvotter

Vel hjemme fikk de seg en omgang i vaskemaskina.

Så har jeg laget julestrømper til ungene i år, men jeg klarer ikke bestemme meg for hvordan jeg skal pynte dem. Har sett at veldig mange nålefilter, men vil jo ikke være "hermegås" heller ;o)
Dessuten aner jeg ikke hvordan det gjøres...

ungenes julestrmper

Fikk et vannvittig innfall på lørdag. Tok mot til meg og gravde fram symaskinen...
Det var et anspent øyeblikk, men servicen har tydeligvis lært maskina en lekse. Maskinen oppførte seg nemlig helt etter boka mens jeg reparerte en haug med sengeklær som hadde hopet seg opp.

risposer

Sydde meg også to risposer til min stadig mer verkende rygg, måtte prøve en av de med det samme. Fatter ikke at jeg ikke har laget sånne før, snakk om vidundermedisin...Dessuten var det jo gjort på et lite øyeblikk.