Ny blogg....

Min nye blogg ligger her : http://madam-mim.blogspot.com/

Hjertelig velkommen!!!

Lofotkista....

fikk samboer i julegave fra rederiet han jobber i. En relativ stor trekiste fylt med alsken sjømat og delikatesser. Maten spiste vi opp i jula , men selve kista synes jeg var så fin at jeg satte den i stua nedenfor sofaen.

lofotkista

Nå fungerer den som bokasse for ungenes bøker. Spekulerer litt på å olje den med hvitpigmentert olje kanskje...

rets julegave...

kom fra Maria på 3 år. Et innrammet håndavtrykk med et nydelig vers til. Mine gullunger er jo som de fleste andre unger av den aktive og viltre sorten, så denne julegaven smeltet mitt , noe av og til ,slitne og trette morshjerte. Å gjett om ho var stolt da vi pakka gaven fra ho opp på Julaften...

rets julegave1

et av de fineste versene jeg noen gang har hørt :o)

retsjulegave2


Romjulsfred....

igår var vi på en liten besøksrunde, og mor i huset tok seg en aldri så bitteliten butikkrunde ;o)
I romjula er det jo litt sånn salg på mye rart, og ifølge mor i huset var ALT ho kom hjem med på salg igår....ja,altså...unntatt denne kanskje...

heart

Den er ca 30 cm i diameter, og så kan man sette telys inni. ET RØVERKJØP!!!

Tradisjonen tro...

er jeg akkurat ferdig med å feste de siste trådene på de aller siste julegavene nå på formiddagen, Julaften. Og det ble lite søvn inatt som det alltid blir for å få alt klart ;o) Jul blir det likevel hvert eneste år, og nok en gang lovte jeg meg selv for noen minutter siden at til neste år...da skal jeg starte mye tidligere.

tree

Ønsker alle som titter innom her ei riktig god og fredfylt jul.

Idag er Ida 1mnd....

her koser ho litt på sofaen med pappa.

Ida 1mnd

Se hva som ligger p mitt bord...

en nydelig tova løper, som allerede er blitt fast adventsduk her i huset ! Fikk den i posten igår, etter å ha gjort en byttehandel med Nina på Hobbyboden. Denne duken har jeg sikla på ei stund... ;o)

tova lperen

Hemmelig venn...

idag fikk jeg pakke fra min Hemmelige Venn i novemberrunden på Hobbyboden.
Et koselig kort, en snuppete heklet smekke til Ida, to nøster dyp lilla tykk entrådet Alpakka, ei kulepenn og 4 sjokolader ;o)

hv november

Har aldri prøvd denne Alpakkaen før, så jeg gleder meg veldig til å prøve. Må bare finne ut hva først, det skal iallefall være noe til meg sjøl. Fargen var bare helt nydelig, skikkelig adventsfarge...

Lite tid....

til håndarbeid og surfing på nettet for tida. Så snart veslejenta sover lider jeg valgets kvaler mellom søvn og husarbeid. Prøver å være "flink" til å la husarbeidet ligge, men nå er vi en familie på seks personer. Det er stadig noe å finne på her i huset ;o)
Heldigvis er ho kjemperolig og snill, sånn at jeg får sneket meg til litt tid på strikkepinnene innimellom. Har faktisk lekt med tanken på å kombinere amming og strikking !!!! Samvittigheten har imidlertid satt en stopper for det til nå, men vi får se....det kribler sånn i fingrene mine at....

Fikk garn og oppskrift her om dagen fra Strikk Innom til Dolly jakka. Tenkte på å prøve å få den ferdig til veslejenta sin julekjole.

dolly jakka

Alt av rydding og vasking har jeg fått unna i høst sånn at all fritid skal gå til kos, håndarbeid og juleforberedelser med ungene.


Sndag 30.oktober 2005...

klokken 20.45, kom lille Ida til verden. Hele en dag over termin. Et av verdens lille vidundre var 4310 gram og 53 cm lang. Ikke rart at magen var kjempestor !!

nyfdtida er vken


Fem dager igjen...

til termindato. Nå er jeg tung og diger, og bare lengter etter et tegn på at fødselen skal starte. Imens strikker jeg som en galning på teppet. Har begynt å hekle gammelrosa kant rundt lappene nå. Satser på at jordmor hadde rett for 22 uker siden, og at det faktisk blir ei lita tulle denne gangen også ;o)

magen

Utfordring fra Strikkebob...

For 10 år siden:

Var jeg 17 år , og gikk første året på allmennfaglig linje på Leknes i Lofoten. Strikket en haug med nisser, og var dødelig forelsket i en gutt som jeg litt senere ble sammen med. Gikk mye på fjellet, og fattet interesse for telemarkskjøring og fjellklatring. Samtidig elsket jeg millitærboots og grønne klær, og idag synes jeg at jeg hadde en grusom klesstil !!

For 5 år siden:

Hadde jeg vært samboer i 5 måneder, og var veldig nyforelsket . Omtrent på denne tiden tok jeg min første graviditetstest, og den var positiv. Caroline var på vei...! Samtidig takket jeg ja til et svangerskapsvikariat ( ! ) på ambulansen her i kommunen. Husker veldig godt følelsen av at alt var KAOS :o). Begynte så smått å fatte interesse for håndarbeide igjen. Til jul broderte jeg ei juletrematte og magebånd til kjøkkengardinene. Rakk ikke å brodere baksida av magebåndene før jul, og sånn er de faktisk enda...;o)

For et år siden:

Jeg hadde akkurat startet å jobbe på sykehjemmet, og fikk avslag på barnehageplass til jentene pga plassmangel i barnehagen. Derfor tok jeg ekstravakter de ukene samboeren var hjemme fra havet. Sildefisket var godt igang, og jeg hadde sydd tre kjøttruller. Heklet på en adventsløper, strikket en haug med flaskenisser og vesker som jeg tovet. Like før jul besluttet kommunen å åpne ei ekstra avdeling i barnehagen og jeg var superlykkelig. Ryddet igjennom hele huset, og gav bort og solgte alt av babyklær og utstyr (  !!! ). Malte opp kjøkkenet til jul ;o)

Fem lækkerier:

Stratos
Cappucino
Fårikål
Stekt kveite med mamma sin rømmesaus
Nystekt varmt brød med brunost, og en kopp blåbærte

Fem sanger jeg kan teksten til:

Lightning Crashes med Live
Otherside med Red Hot Chili Peppers
Creep med Radiohead
This Years Love med David Gray
Proud Mary med Tina og Ike Turner

Fem ting jeg ville gjort med 100 millioner kroner:

Betalt ned all gjeld, kjøpt en passelig seilbåt, en haug med garn og seilt rundt om i verden med samboeren og ungene i minst to år. Vel hjemme hadde jeg bygd meg et romslig nordlandshus i nabokommunen ( min hjemkommune), og samboeren skulle fått seg en garasje,  jaktbikkje og ny hagle. Frelserarmeen skulle fått seg en god slump også.

Fem steder jeg vil stikke av til:

Hytta, Stockholm, Frankrike, en ukes Spa og for øyeblikket kunne jeg godt ha tenkt meg å ligge på fødeavdelingen med en liten baby ved siden av, for nå er jeg så tung og diger og LEI...

Fem ting jeg aldri ville iføre meg:

Klær med dyremønster, dykkerutstyr, fallskjermutstyr, platåsko og hatt.

Fem yndlingsprogrammer:

71 grader Nord
Kongen av Queens
Ekstrem Oppussing og diverse dokumentarer, men noen ganger gidder jeg ikke slå på tv-en engang.

Fem største fornøyelser:

Ferdigmonterte strikkeplagg ;o) , telemarkskjøring, toppturer i Lofoten, rolig kveld med god mat og god rødvin helst sammen med min samboer, og så elsker jeg å se på mine vakre barn når de sover og drømmer søtt.

Yndlingsleketøy:

Strikkepinner, heklekrok, skiene mine, hvitmaling og kost rundt om i huset.

Fem personer jeg vil utfordre:

Skal se om jeg finner noen som ikke har tatt denne utfordingen tidligere ;o)


Jeg fant,jeg fant...

Igår landet det siste eksemplaret av Vakre hjem&interiør i postkassa mi. Inne i bladet var en helsides annonse fra lauritz.com. Jeg ilte bort til maskina, og rett inn på sidene...
lenestol
Denne lenestolen hadde blitt perfekt med nytt trekk, litt hvitmaling og en liten omgang med sandpapir på "utsatte" steder. Foreløpig var budet på ca 700 NOK. Sukk...
baderomsskap
Denne med en skålformet servant på toppen, perfekt på badet!! Budet på denne var også på ca 700 NOK...
biedermeier2
En nydelig biedermeier på kjøkkenet kanskje, med nytt trekk,litt maling og litt puter...
spisestue
Gustaviansk spisestue til under 1500 kr?!??.....
til hagen
I hagen til ca 500 kr....mitt hjerte brister...

Den som bare hadde hatt noen tusenlapper ekstra nå, har iallefall bestemt meg for at nå blir det sparings ;O).


Tid for helgebad......

For det første, dette bildet ser fryktelig mye verre ut enn det faktisk var!! Klarte bare ikke å la vær å blogge det :o) Kan dette kalles et skikkelig blinkskudd,eller....? Tror jeg må komme på en passende tekst og sende inn til Se&Hør.
                                
badetid

Selvgjort er velgjort...!!!!

badetid2

Uka som plutselig gikk...

Skulle jo ta meg sammen å montere babysett.

Plutselig hadde jeg:
strikket et skjerf
skjerf

heklet et skjerf i rosa, lime og naturhvitt
hekla blomsterskjerf
strikket babysko
debbie bliss sko
strikket et sjal i turkis
sjal

kjøpt mer garn
lastet ned en haug med nye oppskrifter
siklet i stoff og stil katalogen
og,
skult hardt på den lunefulle symaskina mi, som står å venter på prøvekjøring etter service. Tør liksom ikke å prøve den enda i tilfelle den blir steike gal midt i et prosjekt igjen...Vi går bare ikke overens, så jeg angrer bittert på at jeg bytta ut den gode gamle husquarna-en, som aldri klaget eller sviktet på noen som helst måte ...snufs

Et yeblikk av sommeren....

Måtte bare legge inn litt bilder fra sommeren. Her er jentene på berget utenfor hytta.
jentene

De var så blide og skjønne på dette bildet. Hytta ligger i Efjord i Ballangen kommune. En skikkelig naturperle.

Caroline si bursdagskake...

Måtte legge inn bilde av kaken som eldstejenta hadde med seg i barnehagen på 4- årsdagen sin.Barbie kake ,selvfølgelig....Trodde aldri jeg skulle få det til, men det gikk jo jammen ganske greit, og Caroline var fornøyd ho.
caroline si bursdagskake

Kry som en hane...fixa egen blogg

Hei å hå.....

Er litt stolt av meg selv nå. Skal legge ut noen bilder iløpet av dagene framover sånn at en kan se hva jeg driver med. For tiden strikker jeg nesten hull i fingrene ( i ettermiddag sprakk huden på høyre pekefinger, snufs), baby på tur 29. oktober. En haug med julegaver og ikke minst babyting må være ferdig til termin....Hodet mitt formelig koker av ideer, problemet er at jeg ikke klarer å strikke like fort. Men...det går fremover. Imorra tidlig henter jeg splitter ny barnevogn på posten ,sendt fra hovedstaden. Gleder meg som en unge, endelig skikkelig vogn ( å det kom på plass til sistemann ut!)

Nå er jeg akkurat ferdig med buksa og jakken til denne fra Dalegarn, strikker i naturhvit babyull, har bare(?) teppet,sokkene og lua igjen. Jada, å all monteringa selvfølgelig :) Skal legge ut bilde når den er helt ferdig.


Frste innlegg

Velkommen til min blogg!